Gode råd

Det skal du bruge: Dragens dele

 

 

Det skal du bruge

 1. Dragedug
 2. Pinde til dragens stel
 3. Tape
 4. Styresnor
 5. Ankerring
 6. Flyvesnor. Beregn ca. 40 m pr. drage
 7. Evt. vindsel

 

Første gang i luften med en drage
Når du skal ud at flyve med en ny drage, er det vigtigt, du vurderer dens størrelse i forhold til vinden. Prøv at holde den op i hånden, og føl trækket, inden du sætter den op med en styreline.

SlaededrageFind et sted, hvor der er frit land uden store træer eller huse i alle retninger. Forbind dragen med styrelinen, og rul ca. 40 meter ud imod vindretningen. Tag fat i vindslet, og få en hjælper til at holde dragen op i vinden. Giv så  slip på dragen. Den skal ikke kastes op i luften, men skulle gerne selv ”finde vej” opad. Når dragen er oppe, kan du nyde synet af farverne på himlen. Husk hele tiden at holde øje med dragen. Hvis den begynder at falde, trækker du lidt i styrelinen eller går nogle skridt op mod vinden, så skulle den gerne stige.

Når du er færdig med flyve, tager du fat om styrelinen. Samtidig med at du ruller linen op, går du frem langs linen, så dragen stille og roligt falder ned. Skil dragen fra styrelinen, og pak den godt sammen. Nu er den klar til næste gang, du vil ud at prøve vinden af!

Du kan finde flere gode råd i bogen “Drager i vinden” skrevet af Lars Skibelund. Se mere om bogen her

 

Sikkerhed ved drageflyvning
Det er altid vigtigt at overholde nedenstående sikkerhedsregler ved flyvning. Husk, at ikke alle deler glæden ved drageflyvning med dig.

 • Flyv aldrig i regn- eller tordenvejr. Selvom det ikke tordner, kan der være elektricitet i skyerne.
 • Flyv aldrig i nærheden af højspændingsledninger.
 • Flyv aldrig, så dragelinerne krydser en vej eller sti.
 • Gener aldrig dyr med din drage – specielt heste kan blive meget bange.
 • Gener aldrig andre med din drageflyvning.
 • Lad aldrig flyvelinen løbe ud mellem hænderne, den kan på ingen tid skære sig dybt ind i hånden. Brug eventuelt handsker.
 • Saml altid ødelagt eller sprængt line op, og tag det med hjem. Det kan være farligt for fugle og andre dyr.
 • Kommer der fugle i nærheden af, hvor du flyver, kan du sende papirlapper op ad linen, så de kan se den, eller forsøg at bevæge linen, så den kan ses.
 • Ifølge dansk lov må drager højst sættes 100 meter op over jorden og ikke tættere end 5 km på en flyveplads eller lufthavn.

God fornøjelse !